понеделник, 10 декември 2012 г.

Развитие на кредитния сектор у нас

От началото на прехода отпусканите кредити у нас преживяха сериозни възходи и падения. След 1989 година хората бяха объркани и не знаеха как да подходят при предложените им варианти. Тогава на бял свят се повиха и множество банки с най-различни цели.

Всичко обаче се срина с кризата от 1996 година и множеството фалити на кредитни организации и банки у нас. Срина се и доверието на потребителите към банковия сектор, нещо, което костваше 10 години, за да бъде преодоляно. Междувременно се появиха много сенчести и незаконни организации и лихвари, които предлага уж изгодни бързи кредити, но нещата почти никога не бяха такива, каквито в „брошурата”.

Така се стигна до масовата поява на т.нар. небанкови кредитни институции, които имаха за цел да решат всички проблеми, с които хората се сблъскваха при кандидатстване за кредити пред банки. Кризата оказа сериозно влияние и тези компании получиха сериозен тласък, а банките отново загубиха доверието в себе си като сериозни стабилизатори на обществото и неговия домашен бюджет.

Днес над 200 са организациите, които са лицензирани от Българска Народна Банка като имащи право да предоставят бързи кредити на граждани. Те са и оторизирани от съответните инстанции като имащи права на администратори на лични данни. Това до голяма степен направи отпускането на бързи кредити нещо нормално и легално.

Редица преимущества накараха хората да потърсят бързи заеми именно от кредитните компании, като най-силно от тях се открояваха:


  • Високоскоростна процедура т.е. в рамките на минути до 1 час получавате своя отговор и евентуално нужните ви средства (в зависимост от избраната компания).

  • Минимална документация – т.е. наистина лесна процедура по отпускане на бързи кредити само срещу лична карта, без доказване на доход или трудов договор с работодател.

  • Без такси и скрити условия.

  • Възможност за ниски лихви и отстъпки, съпоставими с тези при банковите потребителски кредити.

  • Възможност за кандидатстване и получаване на средствата онлайн, без да попълвате документи на гише или да се редите на опашки.






Какво да изберем – бързи кредити, потребителски заеми или кредитна карта

Все повече българи трябва да се справят с дефицита в своя семеен бюджет и да потърсят пари на заем. Причините са комплексни, но сякаш най-сериозната от тях си остава перманентната криза, в която си остава България от началото на периода, условно наречен „преход”.

Най-често използваме получените средства, за да покрием неприятни разходи, които ни се налага да направим. Без значение дали става дума за ремонт на автомобили, лечение на близък, покриване на повишената за пореден път сметка за ток, то рано или късно почти всеки изпада в подобна ситуация и се налага да търси пари на заем.

Така изправени пред финансовите проблеми много голяма част от нас си задават въпроса кой би бил най-подходящия начин да посрещнем тези неприятни моменти. Ако сме решили да използваме потребителски кредит, то ще ни се наложи да се сблъскаме с бюрократичната машина на банковите организации. Сложната и бавна процедура, както и многото документи, които се изискват обаче отказват много голяма част от гражданите и те предпочитат да потърсят друга алтернатива за осигуряване на нужните пари на заем.

Друг вариант си остават кредитните карти. И там трябва обаче да минете през сложна и бавна процедура. Един много неприятен момент с кредитните карти е, че на практика вие сте длъжник във всеки един момент, в които сте решили да използвате предоставения ви с тях ресурс.

При използването на бързи кредити обаче нещата са доста по-лесни и прости. Кандидатствате за нужния ви заем. Това може да стане дори през интернет, а одобрението е само срещу личната карта и в рамките на минути. За разлика от кредитните карти тук покривате в края на погасителния период своя заем и не сте ангажиран с кредитора повече. При картите обаче ще продължите да плащате таксите за управление, а ако получавате заплата по тях, то таксите при теглене на средства в брой са значително по-високи.






петък, 30 ноември 2012 г.

Защо да изберем кредит от небанкова финансова институция?

Огромна част от гражданите предпочитат да се възползват от бързи кредити от небанкови финансови институции. Причините за това са както гъвкавата политика на тези компании, така и отлива на доверие от банките, които се наблюдава през последните години в контекста на липсата им на социална инициатива като стабилизатор на едно общество.

Все пак днес ще обобщим четирите фактора, които допринасят в най-сериозна степен според статистиката за подобен избор, когато говорим за бърз кредит:


  1. Най-популярната причина според статистиката да предпочетем бърз кредит от небанкова кредитна организация е, че този вид заеми са одобрявани изключително бързо т.е. за по-малко от един час вие можете да разполагате с нужните ви средства.


  1. Втория най-силен аргумент на хората да се доверят на кредитните компании при спешна нужда от пари на заем е фактът, че от там, за разлика от банките не ви изискват куп документация, която често е трудна за осигуряване, а понякога ни се налага дори отсъствие от работа, за да се снабдим с нужните административни документи.


  1. Отказът на банкова институция пък се нарежда на трето място като около ¼ от хората стигат до извода, че нямат друг избор освен да се сдобият с нужния им заем от небанкова кредитна институция.


  1. Четвъртата причина, която се посочва като основна за пренасочването на обществото към предлаганите бързи кредити от небанкови институции е тромавата, бюрократична и мудна банкова система, която отпуска доста по-трудно потребителски заеми. Макар това да е по-скоро негативна форма на първата посочена причина, то все пак е важно да се спомене, защото изразява тенденциите на пазара и начина на разсъждаване от страна на гражданите.

Битовите причини, които карат гражданите да потърсят бърз кредит и то именно от кредитни организации са най-вече повишените или внезапни разходи, които те трябва да покрият, но не разполагат с нужните средства към момента, в който те са станали неотложни. Този тип кредити са преобладаващи като размери пред стоковите заеми, които се използват за покупка на стоки и услуги от потребителите.






сряда, 17 октомври 2012 г.

Как да получим пари на заем без лихва?

Щом четете този материал, то и вие както много други българи днес се нуждаете спешно от пари на заем. Макар да сме свикнали да кандидатстваме пред банки за потребителски кредити, то възможностите за отпускане на кредити в наши дни са доста по-големи.

Най-силната алтернатива на банките, които загубиха изключително много доверие от страна на потребителите се оказаха частните кредитни компании, които са изключително ефективни в отпускането на бързи кредити само срещи лична карта. Спокойно можете да забравите и за досадните документи за доказване на доход, които една банка ви иска, защото небанковите кредитни компании нямат подобни изисквания.

Нека все пак да се върнем към основната тема, която споменахме в заглавието, а именно безлихвени бързи кредити. След кратко проучване в родното онлайн пространство, то успяхме да открием кредитна компания, която предлага подобна услуга, а именно Credissimo. От кредитната фирма предоставят безлихвен бърз заем в размер до 400 лева, като не дължите никаква лихва, ако сте успели да го върнете в 15 дневен срок (безлихвения заем е част от услугата „кредит до заплата”).

Все пак трябва да отбележим, че подобна възможност има пред всеки нов клиент на компанията, но това не бива да ви отчайва. Всеки 8-ми път след първия ви кредит вие отново ще имате възможност да се възползвате от безлихвен бърз кредит при сходни условия с първото ви кандидатстване за подобен тип заем пред Credissimo. От компанията силно разчитат на това като сигурен метод да привлекат лоялни и доволни клиенти, с които да работят за дълъг период от време.

Ако искате да ви стане всичко малко по-ясно, то ето стъпките:


  1. Кандидатствате за безлихвен бърз кредит онлайн само срещу лична карта и без доказване на какъвто и да било доход

  2. Одобряват ви до 1 час

  3. Получавате своите свежи пари директно по сметка

  4. Ако успеете да ги върнете в уточнения 15 дневен срок, то не заплащате лихва за тях






Пари на заем веднага

Имате ли нужда от пари на заем веднага още сега? Не ви се чака на дълги опашки в банката и не ви се разхожда из един куп администрации, за да осигурите нужните ви документи за така желания бърз кредит, който иначе се рекламира като скоростен такъв? Решението е пред вас и има за цел да ви осигури във възможно най-кратък срок финансовите средства, от които имате спешно нужда, а именно небанкови кредитни компании.

Най-лесния начин да получите бърз кредит от кредитна компания е директно да кандидатствате за него на страниците на официалния сайт на фирмата. Всичко, което трябва да свършите е да подадете кратък формуляр, като единствения документ, който ще ви е нужен е личната ви карта. Не се притеснявайте да споделите подобен тип данни пред лицензирани компании, тъй като, за да им издаде лиценз за отпускане на потребителски кредити от Българска Народна Банка изискват те да са упълномощен оператор на лични данни.

След като сте попълнили скоростно онлайн заявлението за бърз заем, то най-късно до 1 час ще получите одобрение на своята молба за отпускане на пари на заем. Често компаниите реагират и само в рамките на 30, че дори и на 20 минути, но все пак са поставили краен срок от един час за отговор, за да не подвеждат своите клиенти.

След като бъдете одобрен от служител на компанията, то вие бързо и лесно можете да получите своите средства в брой в самия офис или ако вече сте клиент на компанията директно по банковата си сметка. Така на практика можете да получите спешния заем, от който се нуждаете само в рамките на час и да не се притеснявате излишно за належащите ви плащания.

Забравете тромавите и вечно изискващи документи и гаранции банки. Забравете алчните заложни къщи, които ви дават по-малко от 1/3 от реалната стойност за вещи, които често имат сантиментално значение за вас. Забравете и лихварите с техните съмнителни условия и лихви. Вече има законно, адекватно, бързо и достъпно решение в лицето на небанковите компании за отпускане на бързи кредити онлайн.






вторник, 16 октомври 2012 г.

Как да изберем най-подходящия кредит за нас?

Преди да сте се ориентирали към кандидатстване за пари на заем, то е добре да направите кратко проучване, което може да ви помогне значително и да ви спести последващите излишни ядове при погасяването на вашия заем.


  • Информация – не подценявайте най-ценното във века на информацията. Колкото повече време отделите, за да изберете какъв заем и от къде да го получите, толкова по-добри условия ще спечелите и няма да се вкарате в излишен преразход на средства. Направете щателно пазарно проучване и изберете най-изгодните условия за вас.


  • Преценка – можем ли да обезпечим изплащането на взетия кредит. Ако не можем, то добре е да подсигурим някакъв план за бъдещо действие. В противен случай рискуваме разправии и проблеми, защото не сме преценили правилно своите възможности. Винаги разполагайте с план Б за погасяването на вашия заем.


  • Таксите – някои компании крият в своите договори скрити такси. Попитайте за това служителите на компанията, като те нямат право да ви излъжат. Най-добре е да направите това в писмен вид и да разполагате със съобщението, което при проблем може да бъде използвано, за доказване на вашата теза в даден казус.


  • Размер – не е нужно да теглите много пари на заем. Кандидатствайте разумно и преценете какъв размер на заема ще удовлетвори вашите нужди.


  • Срок – подобно на размера на един заем и срокът е важен. Ако нямате постоянен доход, то доста по-добра идея е да изберете по-дълъг срок за погасяване.


  • Лихви – внимателно съпоставете лихвите на различните компании. Потърсете информация в интернет за съответната кредитна организация, за да придобиете по-широка представа за поведението й спрямо клиентите.


  • Банка или небанкова кредитна компания – ако имате време и ви се разхожда по опашки в банкови клонове, то сигурно ще изберете кредит от банка. Ако обаче нямате време за губене и парите ви трябват в най-кратки срокове, то едно кандидатстване за бърз кредит онлайн пред небанкова организация може да спаси ситуацията.






четвъртък, 11 октомври 2012 г.

Банки или небанкови институции при спешна нужда от пари на заем

В миналото всички се обръщаха към банка, за да си осигурят нужните спешно средства на заем. Днес обаче ситуацията се е променила драстично и се наблюдава страхотен ръст при отпускането на бързи кредити от небанкови кредитни организации. Причините са много, а част от тях ще изложим по-долу в настоящата публикация:


  • Доверие – липсата на прозрачна политика спрямо клиентите от страна на банките отблъсна много граждани от това да използват техните услуги. Търговските наименования на техните продукти от типа „бърз кредит срещу лична карта”, допълнително засилиха недоверието на обществото в тях, тъй като се оказа, че реалността е доста по-различна от представяната по телевизията и получаването на заем по този метод от една банка е на практика невъзможно.


  • Социални функции – в най-трудния момент за българското домакинство банковите структури свиха значително кредитирането и оставиха на произвола българина. От това обаче се възползваха небанковите кредитни компании, които иззеха тази функция и днес са основен източник на заеми за стотици хиляди българи.


  • Скорост – няма по-силен аргумент от този, когато говорим за бързи заеми от банки или кредитни компании. При банка не е изключение да чакате седмици докато ви отпуснат нужните средства, при небанковите кредитни компании това се случва за по-малко от половин час.


  • Документи – от банковата организация, пред която сте решили да кандидатствате ще в поискат гаранти, доказване на дохода и куп други документи. При небанковите фирми за бързи кредити ви е нужна само лична карта.


  • Онлайн? – при кандидатстване за бързи кредити от кредитни компании, неасоциирани с банкови организации вие ще можете да подадете своята молба за заем директно по интернет. Така няма да ви се налага да се редите на безкрайни опашки в банковите клонове. Услугата бърз кредит онлайн е много удобна и за онези граждани, които не могат да посетят офис на компанията в работно време, тъй като са на своята работна позиция.






понеделник, 8 октомври 2012 г.

Автомобил на лизинг с кредит

Не можем вече да казваме, че колата е лукс, тя по-скоро е средство за транспорт и улеснение на нашето ежедневие. Но, малко хора си позволяват да се порадват на чисто нова, по-често прибягват до употребявана. Сега има възможност и защо не, да си вземете мечтаното превозно средство на кредит. Има няколко алтернативи за авто лизинг, както и всеки кредитор има свои лични условия, но вие имате шанс да направите избор на оптимален вариант при кредитиране. Най-крупният кредит в стандартните си пакети за взимане на превозно средство на лизинг е в три вида валута.

Много кредитори предлагат няколко вида кредити и в лева. Офертите за отпускане на кредит в този аспект, зависят от стойността на автомобила – нов или употребяван, който искате да вземете. Чудесното тук е, че всички заеми в автомобилния лизинг са обвързани със застраховане. Но, преди да се издаде контракт за кредит, трябва да съберете всички документи за разглеждане, поискани от кредитора.

Основно, удостоверенията за автомобилни заеми включва документ за самоличност, шофьорска книжка и справка за получаване на месечно възнаграждение от настоящата ви месторабота. Бъдете бдителни с изгодните оферти, защото те може да имат и уловка с високи процентни ставки, които се покачват във времето. Така, че преди да парафирате контракта се обърнете за информация към няколко кредитора, за да придобиете по-ясна представа. Със сигурност ще откриете кредит за малка сума при изгодни условия така, че бъдете внимателни при избор на компания за кредити.

При парафиране на договор и взимане транспортното средство на кредит, вие ще сте негов собственик след изтичане срока на изплащане на контракта и след изплащане на всички дължими вноски. Ако предварително погасите и изплатите кредита, тогава ще придобиете собствеността върху автомобила преди изтичане на срока на контракта. Изборът на автомобил, неговата марка, качество, за какво ще го ползвате, както и техническите му характеристики е ваш и кредитора не носи отговорност за това. При кредит на транспортни средства и леки автомобили за периода на договора на длъжника се издава пълномощно за употребата на лизинговия автомобил.






вторник, 28 август 2012 г.

Онлайн бърз кредит – щастливи още днес

С настъпването на тъй наречената финансова криза, повечето хора започнаха да попадат във финансови затруднения и остро да усещат нуждата от лесни и достъпни бързи кредити.

Много често тези затруднения се дължат на забавена заплата или пък непредвидими и неочаквано високи сметки, покриване на разходи за здравословен проблем, ремонт на автомобил, належащ ремонт в апартамента или друга неприятна ситуация.

Всички тези неприятни моменти ни потискат малко или много, започваме да търсим решение на проблема в най-кратки и удобни за нас срокове. Едно такова решение би бил бърз кредит онлайн, предлаган от небанкова финансова компания, който да покрие належащите ни нужди, без да товарим семейството си с големи разходи. Изплащането на желания от вас кредит се извършва на равномерни погасителни вноски, които включват в себе си лихвата и главницата по заема. Като много от тези компании не изискват извънредни такси, подобно на практиката на тромавите банки.

За да кандидатствате за един такъв бърз кредит е необходимо само да попълните приложения формат в страницата на избраната от вас небанкова финансова компания. След това до час с вас се свързват кредитните инспектори за потвърждение и отговор. Така можете да планирате своите разходи и да си осигурите месечна вноска, която не натоварва прекомерно вашия семеен бюджет.

За разлика от банките, небанковите финансови компании, които предлагат бърз кредит онлайн или в офис, не изискват поръчителство и обезпечение, не се налага доказване на доход или семейно положение. Повечето такива компании не безпокоят вашите близки, не звънят в работата ви. На страниците на тези организации в интернет има калкулатори, чрез които сами може да видите каква ще бъде месечната ви вноска и с колко ще се оскъпи вашия кредит за периода на погасяването му.

Няма нищо страшно в онлайн кредитирането, тъй като компаниите гарантират за съхранението на вашите лични данни, чрез удостоверения за администратори на данни и лиценз от БНБ за извършване на кредитиране на граждани.

Кандидатстването е безплатно и неограничено. С неприятното положение, в което се намирате в момента, може да се справите бързо и без знанието и безпокойството на вашите близки. Изберете бърз кредит онлайн и бъдете щастливи още днес!






сряда, 8 август 2012 г.

Какви са причините, подтикващи да потърсите бърз кредит

В условията на все повече влошаващата се икономическата ситуация, благодарение на тъй наречената финансова криза, портфейла на българина започна да изтънява. Настъпват неотложни плащания, непредвидени сметки. Почти всеки човек има кредитна карта, по която внася само минималната месечна вноска. Не се купува нищо излишно, погасяват се само сметки и се отделя само за храна.

Точно поради тези причини, все повече на пазара се налагат кредитирането и небанковите финансови компании. Те предлагат оферти за бързи кредити на кредитоискателите в размер от 100 до 2000 лева. Опростените условия за кандидатстване и скоростната процедура по отпускане на бързи кредити и то без поръчителство и обезпечение е един логичен вариант за всеки в нужда. Връщането на вашия заем е на равни ежемесечни вноски за период от 15 дни до 2 години, в зависимост от това коя кредитна компания сте избрали, като това важи и за размера на отпуснатия заем.

Причините, поради които хората търсят пари на заем са много и разнообразни. Например, най-често срещаната е закъснение на месечното възнаграждение или нашата заплата, а от там задлъжнялост и дори неплатежоспособност. Изостават плащанията на сметки за вода, парно, ток и други. Също често срещана нужда е покриването на разходите за здравословен проблем, тогава нуждата от пари на заем е изключително спешна и не търпи отлагане.

След като сте избрали компанията, от която да изтеглите бърз кредит е необходимо да отидете до офиса й. Там на място попълвате заявление за желаната от вас сума и след подаването му до 1 час с вас се свързват служители на компанията за потвърждение. А когато не разполагате с необходимото време, за да отидете до офиса. Може да кандидатствате и за бърз кредит онлайн от страницата на избраната кредитна компания, стига разбира се тя да предлага подобна услуга.

Тези компании не изискват обезпечение или поръчителство, не се налага доказване на доход или удостоверяване на семейното ви състояние. Процедурите са максимално улеснени, за да се спести време, сили и средства. Също така никой не притеснява вашите роднини или работодателя ви с въпроси за вас. Като плюс можем да изтъкнем и че кандидатстването за бърз кредит е напълно безплатно. В каквато и неприятна за вас ситуация да сте попаднали винаги може да се намери решение, а ако тя именно като горната, то един бърз кредит е именно вашето решение.






вторник, 17 юли 2012 г.

Важните въпроси преди да изтеглим бърз кредит



Няма две мнения, че модерния кредитен пазара у нас предлага доста решения, които до голяма степен помагат на хората. Вече в рамките на минути човек може да се сдобие спешно с бърз кредит, който да използва по начин, по който той прецени.

Минималната документация и бързодействието на процедурата наистина провокира много хора да изберат именно този вариант за осигуряване нужните им пари на заем. Все пак има и няколко момента, които обмислим по-сериозно при подобни случаи.

Един от тях е това дали можем да си позволим погасяването на бърз кредит. Това най-често е ясно с това да преценим как ще върнем парите. Ако на хоризонта не се задава никакъв финансов източник, то може би това не е решение за вас. От друга страна можем да разсрочим нашия кредит за по-дълго време и така да намерим начин да се справим с неизгодната ситуация, в която сме се оказали.

Един съвет от нас е да изберете кредитна компания, която не натоварва кредита с допълнителни такси. Все пак лихвите, които плащате са достатъчни като печалба и за разлика от банките повечето кредитни компании са доста по-отговорни в това отношение, без да ви карат да си плащате за абсолютно всичко.

Преди да кандидатстваме за бърз кредит онлайн или в офис на кредитна компания, то е важно да прочетем условията на компанията, за да не се окажем в последствие в неизгодна позиция. Тази мъдра постъпка ще повиши вашата обща информираност и ще ви гарантира най-добрия избор, когато става въпрос за осигуряването на нужните ви пари на заем.

Една хитрост, за която ще ви кажем допълнително е нещо, което е съвсем ново и уверено набира популярност, а именно безлихвен бърз кредит. Има компании, като Credissimo, които предоставят относително малки, но често напълно достатъчни суми (средния размер на теглените бързи кредити у нас е 260 лева, а компанията предлага до 400 лева). Офертата важи за нови или лоялни на фирмата клиенти с изрядна кредитна история.







Бързи заеми онлайн и тяхната обществено-социална функция



Понякога си казваме, че кредитните организации са лакоми печалбари, които не се интересуват от нищо освен от собствената си изгода. Това все пак не е най-обективното мнение, като в тази публикация ще ви обясним защо считаме така.

Както беше казал някой, никой не може да задължи един човек да кандидатства за заем пред кредитна организация, било тя банкова или небанкова такава. Все пак понякога самите обстоятелства ни принуждават да потърсим подобни варианти, за да осигурим спокойствието на себе си и своето семейство.

За разлика от абдикиралите банкови организации например, небанковите кредитни компании не подвиха опашка в опит да спасяват собствената си кожа, точно напротив. Те продължиха да изпълняват своята обществена функция и да предоставят удобни лостове за справяне с финансовите проблеми на обществото.

Кредитирането има сериозна социална функция, която го прави стабилизатор на обществото. Така дори човек да се окаже за месец или два на ръба на личната финансова криза в следствие загуба на работа например, то той може да реагира и да запази своя начин на живот, а междувременно да намери своята нова работа и да преодолее лесно и ефективно трудностите, които живота понякога ни поднася.

Едва ли искате при бюджетен крах на вашето семейство да се наложи да продавате хладилника или телевизора, за да си осигурите пари на заем, за покриване на повишени текущи сметки, лечение или други разходи. Именно тук своята роля изиграва отпускането на заеми. Те помагат на хората, да си осигурят стабилност и спокойствие, от които в подобен момент те се нуждаят изключително много.

Не напразно ще споменем, че основателя на първообраза на днешните бързи заеми, човек на име Мухамад Юнус от Бангладеш получава през 2006 година Нобелова награда за мир, заради отличния му човешки подход за изкореняване на бедността в родината му и осигуряването на малки по обем средства на хора, които са изпаднали във временна нужда от такива.







четвъртък, 21 юни 2012 г.

Време за ремонт, а откъде пари?



С настъпването на пролетта всичко започва да става все по-хубаво около нас. Като чели всичко иска да смени сиво-белият си оттенък на зимата и да се премени в нови озаряващи цветове. Както природата се нуждае от промяна, така и ние неосезаемо се стремим към тази промяна!

Почти всеки от нас започва леки промени в дома си, закупуване на нови вещи или обзавеждане. Ако след дългата зима са се появили неочаквани течове, сега е момента да направите ремонт. Да поставите отлаганата изолация на домът си или да промените цвета на стаята си. Но за съжаление само желание не става, ще са ви необходими и пари, с които да постигнете желаният ефект, а често се налага да прибегнем до заем в тази насока.

Ако не желаете да безпокоите близки и познати с молби за паричен заем. Можете да се обърнете към финансова компания, която да ви помогне в този момент с удобен бърз кредит. Повечето банки предлагат подобни кредити, но процедурите по отпускането и са доста разточителни и много често отказват хората, точно поради тромавата им процедура и ужасната бюрокрация.

При небанкови финансови компании бързите кредити се отпускат много по-бързо и са с опростени процедури по кандидатстването. След като се определили сумата нужна ви за ремонт, може да отидете до офис на избрана от вас компания и да кандидатствате за бърз кредит.

Небанковите финансови компании отпускат заеми в размер от 100 до 2000 лева, като срокът за погасяването на изтегления заем често варира, но може да бъде допълнително уточнен със съответната компания, като това важи и за неговия размер.

След като сте попълнили заявлението за кредит до 1 час с вас се свързват кредитни експерти за отговор на вашата молба за бърз кредит. Ако пък не разполагате с необходимото време, за да отидете до офиса, може да кандидатствате за бърз кредит онлайн, като времето за кандидатстване и отговор е само 1 час, а често дори в рамките на минути.

С отпусната ви сума, ще можете да постигнете целите си и да подобрите начина на живот на себе си и вашето семейство.







Бърз кредит в същия ден?



Заобиколени сме отвсякъде с подобни реклами за бързи кредити и заеми – върху автобуси, по телевизия, радио и интернет. В резултат на агресивната реклама на бързи кредити, те стават все по-популярни в страната ни. Наблюдава се и бум на фирми, предлагащи бързи потребителски заеми.

Почти на всеки от нас се е случвало да изпадне в подобна ситуация, като липса на финансови средства. Невинаги обаче може да разчитаме не семейство и приятели за пари на заем. В такъв случаи може да изберем бърз кредит, с които да си подсигурим спешната нужда от финансови средства.

Потребителите трябва да знаят, че могат да получат бърз кредит дори да имат лоша кредитна история. Повечето финансови институции не търсят информация за доходите, а просто отразяват съдържанието на данните, предоставени от кредитополучателя пред тях. Единственото задължително условие е да има валиден документ за самоличност. Бързите кредити се отпускат в размер от 100 до 2000 лева, като срока на погасяването им варира от 2 до 36 месеца.

Процедурата по кандидатстване се състои в това:


  • Избирате финансова компания, на която да се доверите

  • Отивате до неин офис и там на място попълвате формата за кандидатстване за бърз кредит. Като не ви е необходимо да търсите поръчители или обезпечение за кредита.

  • Не се изискват такси за разглеждане на документите ви за кандидатстване за бърз кредит

  • След като сте попълнили формуляра напълно, остава да изчакате, в повечето случаи максимум 1 час, за да се свържат с вас кредитните инспектори, за потвърждение на кандидатстването ви и отговор

Ако не разполагате с необходимото време за кандидатстване в офис, винаги можете да попълните вашата заявка директно в уебсайта на финансовата компания, която сте избрали. Попълването на онлайн формулярът е не повече от 20 минути, след изпращане на заявката ви, до 1 час се свързват служители на компанията, за потвърждение и отговор на вашето искане за бърз кредит онлайн.







сряда, 13 юни 2012 г.

Бърз кредит срещу лична карта без доказване на доход



За съжаление почти всеки рано или късно стига до финансово затруднение и нужда от бърз кредит. Понякога, когато внезапно имаме спешна нужда от пари на заем. Хората са склонни да приемат каквито и да е условия, само и само да получат желания заем.

Първата мисъл, която идва на човек са приятели или роднини. Тази опция е подходяща, ако те имат с какво да ви услужат. Много често при неспазването на устните уговорки се стига до съдебни процеси и съдебни спорове. Приятелските и близките отношения могат да бъдат разрушени и забравени, а те са безценни. В такива случаи, е хубаво да се направи нотариално заверена разписка за получените пари на заем, направена пред свидетели.

Друг вариант, ако работите достатъчно дълго и си в добри отношения с работодателя, може да поискаш пари на заем от него, но често дори това не е вариант за бърз кредит.

Все пак, ако дотук изброените варианти не ви допадат, има и други решения, къде да получите парите веднага. В действителност има достатъчен брой опции, но всички те включват известен риск, в смисъл, че неотложността на получаване на бърз кредит, тук и сега, хората забравят за повишено внимание и както бе споменато по-горе, да споразумеят всички срокове и лихвените проценти. Започва да се търсят частни кредитори, банки, небанкови финансови организации за отпускане на кредити.

Банките изискват многобройни удостоверения и огромен куп документация. Да, имат по-добри лихвени условия за погасяване на кредита, но тромавата процедура по отпускането му, в повечето случаи отказва хората, тъй като не всеки разполага с нужното време.

Небанковите финансови организации също предлагат бързи кредити. С опростена процедура за кандидатстване, без поръчителство, без обезпечение и само срещу лична карта – бърз отговор за кредитополучателя – точно това, от което той се нуждае в труден момент.

Също така се предлагат и онлайн бързи кредити, те спестяват на клиента много време. Тъй като само с попълване на онлайн формуляра, което отнема не повече от 15 мин. , може да се сдобие с нужните средства. Без да напуска работното си място, дома, безплатно и сигурно и без безкрайно обикаляне на офиси.







събота, 26 май 2012 г.

Теглене на бърз кредит онлайн в 6 лесни стъпки


Днес ще ви представим кратко, но надяваме се полезно ръководство, което да ви помогне да се справите с процедурата по кандидатстване за бърз кредит онлайн. Макар в някои аспекти тя да се различава за отделните компании, то нейните основни стъпки са идентични в общи линии.
Ето и нашият наръчник за кандидатстване за пари на заем онлайн:
  • Стъпка 1: Планирайте детайлите. Това включва да прецените обема на нужния ви бърз кредит, срока за неговото погасяване, както и реалистичен план, по който то ще се случи.

  • Стъпка 2: Изберете компания за бързи кредити, пред която да кандидатствате. Уверете се в нейната легитимност и прочетете общите и условия, за да избегнете неприятни последствия в близко бъдеще. Запознайте се с предлагания от съответния кредитор лихвен процент и преценете каква е сумата, която ще трябва да върнете.

  • Стъпка 3: Подгответе своята лична карта, която е единственият ви нужен документ при кандидатстване за бързи кредити и изпратете данните от нея на служителите на компанията, които да преценят дали да ви одобрят за кредит или не.

  • Стъпка 4: До един час ще получите своето одобрение за отпускането на пари на заем от съответната кредитираща институция, като този срок рядко е по-дълъг заради борбата с конкуренцията в сектора, което подобрява и качеството на цялостната услуга.

  • Стъпка 5: Одобрени сте за получаването на бърз кредит и служител ви съобщава това по телефона или посредством електронна поща, като ви обяснява какво трябва да направите след този момент, за да получите своите пари.

  • Стъпка 6: Вземете своите пари. Често можете да поискате и те да бъдат преведени директно по вашата сметка и вие да разполагате в най-кратки срокове с тях, за да можете да ги използвате почти веднага след като сте ги получили, както за покриване на текущи разходи, така и за всякакви други цели по ваше усмотрение.

Основна характеристика на бързите кредити

Услугата „бързи кредити срещу лична карта” придоби все по-сериозна популярност у нас като ефективен и надежден начин да се справим с недостига на средства в следствие на тежката икономическа ситуация, в която се оказа страната ни в последните 2-3 години.
  1. В тази публикация ще обърнем внимание на основните и най-важни характеристики на бързите кредити, като повечето от тях се считат за сериозен катализатор за развитието на кредитния бранш в тази насока наред с кризата, която остави хиляди домакинства на произвола на съдбата и на ръба на финансовия крах. Ето и основните моменти за един бърз кредит:


    Най-силното оръжие в арсенала на кредитните компании, отпускащи бързи кредити е скоростта, с която те обработват молбите за отпускане на пари на заем. Това най-често става в изключително кратки срокове – около 1 час.

  1. Кредити само срещу лична карта. Наред с факта, че това изказване се е превърнало в лозунг на целия сектор за бързи заеми, то е и на практика 100% вярно. Един от основните проблеми, които то решава е липсата на документ, доказващ доходите на лицето, което кандидатства за пари на заем.

  1. Бързите кредити по своята същност са краткосрочни потребителски кредити, което автоматично ограничава срока на погасяването им до 36 месеца или 3 години след получаване на средствата по самия заем.

  1. Сумата, която компаниите, покриващи тази част от пазара отпускат също не е особено голяма, като именно това е причината тези средства да се използват най-често за покриване на текущите разходи. Тя в много редки случаи надвишава 2000 лева, като за повечето компании таванът е 1000 лева.

  1. Друга характерна черта на един бърз кредит е по-високата лихва по него, която има за цел да осигури стабилност на кредитора с оглед повишения кредитен риск за него. Все пак болшинството кредитополучатели са склонни да отстъпят в този аспект, наблягайки на по-горните предимства на бързите заеми.