вторник, 17 юли 2012 г.

Бързи заеми онлайн и тяхната обществено-социална функция



Понякога си казваме, че кредитните организации са лакоми печалбари, които не се интересуват от нищо освен от собствената си изгода. Това все пак не е най-обективното мнение, като в тази публикация ще ви обясним защо считаме така.

Както беше казал някой, никой не може да задължи един човек да кандидатства за заем пред кредитна организация, било тя банкова или небанкова такава. Все пак понякога самите обстоятелства ни принуждават да потърсим подобни варианти, за да осигурим спокойствието на себе си и своето семейство.

За разлика от абдикиралите банкови организации например, небанковите кредитни компании не подвиха опашка в опит да спасяват собствената си кожа, точно напротив. Те продължиха да изпълняват своята обществена функция и да предоставят удобни лостове за справяне с финансовите проблеми на обществото.

Кредитирането има сериозна социална функция, която го прави стабилизатор на обществото. Така дори човек да се окаже за месец или два на ръба на личната финансова криза в следствие загуба на работа например, то той може да реагира и да запази своя начин на живот, а междувременно да намери своята нова работа и да преодолее лесно и ефективно трудностите, които живота понякога ни поднася.

Едва ли искате при бюджетен крах на вашето семейство да се наложи да продавате хладилника или телевизора, за да си осигурите пари на заем, за покриване на повишени текущи сметки, лечение или други разходи. Именно тук своята роля изиграва отпускането на заеми. Те помагат на хората, да си осигурят стабилност и спокойствие, от които в подобен момент те се нуждаят изключително много.

Не напразно ще споменем, че основателя на първообраза на днешните бързи заеми, човек на име Мухамад Юнус от Бангладеш получава през 2006 година Нобелова награда за мир, заради отличния му човешки подход за изкореняване на бедността в родината му и осигуряването на малки по обем средства на хора, които са изпаднали във временна нужда от такива.







Няма коментари:

Публикуване на коментар