вторник, 16 октомври 2012 г.

Как да изберем най-подходящия кредит за нас?

Преди да сте се ориентирали към кандидатстване за пари на заем, то е добре да направите кратко проучване, което може да ви помогне значително и да ви спести последващите излишни ядове при погасяването на вашия заем.


  • Информация – не подценявайте най-ценното във века на информацията. Колкото повече време отделите, за да изберете какъв заем и от къде да го получите, толкова по-добри условия ще спечелите и няма да се вкарате в излишен преразход на средства. Направете щателно пазарно проучване и изберете най-изгодните условия за вас.


  • Преценка – можем ли да обезпечим изплащането на взетия кредит. Ако не можем, то добре е да подсигурим някакъв план за бъдещо действие. В противен случай рискуваме разправии и проблеми, защото не сме преценили правилно своите възможности. Винаги разполагайте с план Б за погасяването на вашия заем.


  • Таксите – някои компании крият в своите договори скрити такси. Попитайте за това служителите на компанията, като те нямат право да ви излъжат. Най-добре е да направите това в писмен вид и да разполагате със съобщението, което при проблем може да бъде използвано, за доказване на вашата теза в даден казус.


  • Размер – не е нужно да теглите много пари на заем. Кандидатствайте разумно и преценете какъв размер на заема ще удовлетвори вашите нужди.


  • Срок – подобно на размера на един заем и срокът е важен. Ако нямате постоянен доход, то доста по-добра идея е да изберете по-дълъг срок за погасяване.


  • Лихви – внимателно съпоставете лихвите на различните компании. Потърсете информация в интернет за съответната кредитна организация, за да придобиете по-широка представа за поведението й спрямо клиентите.


  • Банка или небанкова кредитна компания – ако имате време и ви се разхожда по опашки в банкови клонове, то сигурно ще изберете кредит от банка. Ако обаче нямате време за губене и парите ви трябват в най-кратки срокове, то едно кандидатстване за бърз кредит онлайн пред небанкова организация може да спаси ситуацията.






Няма коментари:

Публикуване на коментар