четвъртък, 14 март 2013 г.

За какво използваме бързите кредити

Статистиката през последните 3-4 години показва еднозначно, че употребата на бързи кредити у нас е нараснала значително и днес броя отпускани бързи кредити изпреварва значително този на стандартните потребителски и ипотечни такива взети заедно. Причините не са една и две, но като основен момент се считат финансовата ситуация в страната при последното правителство и пониженото доверие към банките, чиито бързи кредити са всичко друг, но не и бързи.

Според общото изследване на пазара на бързи кредити у нас е видно, че най-често хората търсят бърз заем от т.нар. тип „до заплата”, който е в размер между 150 и 350 лева. Основните ползватели се оказват младите хора и семействата с малки деца, които се възползват от възможностите на интернет и често предпочитат варианта – бърз заем онлайн, вместо кредитна карта например.

Най-често бързите кредити се използват за покриване на изненадващи за едно домакинство разходи. Това естествено могат да бъдат както повишена сметка за електричество или парно, така и разходите по лечението на член от семейството. По-рядко прибягваме до пари на заем срещу лична карта, когато говорим за по-позитивни разходи като почивки или покупка на техника например.

Тенденциите при скоростното кредитиране обаче се запазват и се очаква дори още повече хора да се възползват от този тип кредити и да потърсят финансовата помощ на небанковите кредитни компании, които освен, че направих доста печалби осигуриха и жизнено важна за обществената стабилност социална функция, нещо, което банките подминаха с лека ръка, приемайки потребителите си за даденост.

Като добавим и възможностите да получим дори по-големи суми под формата на бърз кредит, като такива до 1000 лева и то само срещу документ за самоличност, то нещата са пределно ясни и сякаш чертаят бъдещата крива на пазара на бързи заеми у нас. Още едно предимство, което набира сериозна скорост е и продукта на една компания (Credissimo), наречен безлихвен бърз кредит – нещо, което на пръв поглед изглежда заблуждаващо, но се оказва абсолютно реална възможност за клиентите на тази компания.






Няма коментари:

Публикуване на коментар