вторник, 17 юли 2012 г.

Важните въпроси преди да изтеглим бърз кредит



Няма две мнения, че модерния кредитен пазара у нас предлага доста решения, които до голяма степен помагат на хората. Вече в рамките на минути човек може да се сдобие спешно с бърз кредит, който да използва по начин, по който той прецени.

Минималната документация и бързодействието на процедурата наистина провокира много хора да изберат именно този вариант за осигуряване нужните им пари на заем. Все пак има и няколко момента, които обмислим по-сериозно при подобни случаи.

Един от тях е това дали можем да си позволим погасяването на бърз кредит. Това най-често е ясно с това да преценим как ще върнем парите. Ако на хоризонта не се задава никакъв финансов източник, то може би това не е решение за вас. От друга страна можем да разсрочим нашия кредит за по-дълго време и така да намерим начин да се справим с неизгодната ситуация, в която сме се оказали.

Един съвет от нас е да изберете кредитна компания, която не натоварва кредита с допълнителни такси. Все пак лихвите, които плащате са достатъчни като печалба и за разлика от банките повечето кредитни компании са доста по-отговорни в това отношение, без да ви карат да си плащате за абсолютно всичко.

Преди да кандидатстваме за бърз кредит онлайн или в офис на кредитна компания, то е важно да прочетем условията на компанията, за да не се окажем в последствие в неизгодна позиция. Тази мъдра постъпка ще повиши вашата обща информираност и ще ви гарантира най-добрия избор, когато става въпрос за осигуряването на нужните ви пари на заем.

Една хитрост, за която ще ви кажем допълнително е нещо, което е съвсем ново и уверено набира популярност, а именно безлихвен бърз кредит. Има компании, като Credissimo, които предоставят относително малки, но често напълно достатъчни суми (средния размер на теглените бързи кредити у нас е 260 лева, а компанията предлага до 400 лева). Офертата важи за нови или лоялни на фирмата клиенти с изрядна кредитна история.







Бързи заеми онлайн и тяхната обществено-социална функция



Понякога си казваме, че кредитните организации са лакоми печалбари, които не се интересуват от нищо освен от собствената си изгода. Това все пак не е най-обективното мнение, като в тази публикация ще ви обясним защо считаме така.

Както беше казал някой, никой не може да задължи един човек да кандидатства за заем пред кредитна организация, било тя банкова или небанкова такава. Все пак понякога самите обстоятелства ни принуждават да потърсим подобни варианти, за да осигурим спокойствието на себе си и своето семейство.

За разлика от абдикиралите банкови организации например, небанковите кредитни компании не подвиха опашка в опит да спасяват собствената си кожа, точно напротив. Те продължиха да изпълняват своята обществена функция и да предоставят удобни лостове за справяне с финансовите проблеми на обществото.

Кредитирането има сериозна социална функция, която го прави стабилизатор на обществото. Така дори човек да се окаже за месец или два на ръба на личната финансова криза в следствие загуба на работа например, то той може да реагира и да запази своя начин на живот, а междувременно да намери своята нова работа и да преодолее лесно и ефективно трудностите, които живота понякога ни поднася.

Едва ли искате при бюджетен крах на вашето семейство да се наложи да продавате хладилника или телевизора, за да си осигурите пари на заем, за покриване на повишени текущи сметки, лечение или други разходи. Именно тук своята роля изиграва отпускането на заеми. Те помагат на хората, да си осигурят стабилност и спокойствие, от които в подобен момент те се нуждаят изключително много.

Не напразно ще споменем, че основателя на първообраза на днешните бързи заеми, човек на име Мухамад Юнус от Бангладеш получава през 2006 година Нобелова награда за мир, заради отличния му човешки подход за изкореняване на бедността в родината му и осигуряването на малки по обем средства на хора, които са изпаднали във временна нужда от такива.