петък, 30 ноември 2012 г.

Защо да изберем кредит от небанкова финансова институция?

Огромна част от гражданите предпочитат да се възползват от бързи кредити от небанкови финансови институции. Причините за това са както гъвкавата политика на тези компании, така и отлива на доверие от банките, които се наблюдава през последните години в контекста на липсата им на социална инициатива като стабилизатор на едно общество.

Все пак днес ще обобщим четирите фактора, които допринасят в най-сериозна степен според статистиката за подобен избор, когато говорим за бърз кредит:


  1. Най-популярната причина според статистиката да предпочетем бърз кредит от небанкова кредитна организация е, че този вид заеми са одобрявани изключително бързо т.е. за по-малко от един час вие можете да разполагате с нужните ви средства.


  1. Втория най-силен аргумент на хората да се доверят на кредитните компании при спешна нужда от пари на заем е фактът, че от там, за разлика от банките не ви изискват куп документация, която често е трудна за осигуряване, а понякога ни се налага дори отсъствие от работа, за да се снабдим с нужните административни документи.


  1. Отказът на банкова институция пък се нарежда на трето място като около ¼ от хората стигат до извода, че нямат друг избор освен да се сдобият с нужния им заем от небанкова кредитна институция.


  1. Четвъртата причина, която се посочва като основна за пренасочването на обществото към предлаганите бързи кредити от небанкови институции е тромавата, бюрократична и мудна банкова система, която отпуска доста по-трудно потребителски заеми. Макар това да е по-скоро негативна форма на първата посочена причина, то все пак е важно да се спомене, защото изразява тенденциите на пазара и начина на разсъждаване от страна на гражданите.

Битовите причини, които карат гражданите да потърсят бърз кредит и то именно от кредитни организации са най-вече повишените или внезапни разходи, които те трябва да покрият, но не разполагат с нужните средства към момента, в който те са станали неотложни. Този тип кредити са преобладаващи като размери пред стоковите заеми, които се използват за покупка на стоки и услуги от потребителите.