събота, 26 май 2012 г.

Теглене на бърз кредит онлайн в 6 лесни стъпки


Днес ще ви представим кратко, но надяваме се полезно ръководство, което да ви помогне да се справите с процедурата по кандидатстване за бърз кредит онлайн. Макар в някои аспекти тя да се различава за отделните компании, то нейните основни стъпки са идентични в общи линии.
Ето и нашият наръчник за кандидатстване за пари на заем онлайн:
  • Стъпка 1: Планирайте детайлите. Това включва да прецените обема на нужния ви бърз кредит, срока за неговото погасяване, както и реалистичен план, по който то ще се случи.

  • Стъпка 2: Изберете компания за бързи кредити, пред която да кандидатствате. Уверете се в нейната легитимност и прочетете общите и условия, за да избегнете неприятни последствия в близко бъдеще. Запознайте се с предлагания от съответния кредитор лихвен процент и преценете каква е сумата, която ще трябва да върнете.

  • Стъпка 3: Подгответе своята лична карта, която е единственият ви нужен документ при кандидатстване за бързи кредити и изпратете данните от нея на служителите на компанията, които да преценят дали да ви одобрят за кредит или не.

  • Стъпка 4: До един час ще получите своето одобрение за отпускането на пари на заем от съответната кредитираща институция, като този срок рядко е по-дълъг заради борбата с конкуренцията в сектора, което подобрява и качеството на цялостната услуга.

  • Стъпка 5: Одобрени сте за получаването на бърз кредит и служител ви съобщава това по телефона или посредством електронна поща, като ви обяснява какво трябва да направите след този момент, за да получите своите пари.

  • Стъпка 6: Вземете своите пари. Често можете да поискате и те да бъдат преведени директно по вашата сметка и вие да разполагате в най-кратки срокове с тях, за да можете да ги използвате почти веднага след като сте ги получили, както за покриване на текущи разходи, така и за всякакви други цели по ваше усмотрение.

Основна характеристика на бързите кредити

Услугата „бързи кредити срещу лична карта” придоби все по-сериозна популярност у нас като ефективен и надежден начин да се справим с недостига на средства в следствие на тежката икономическа ситуация, в която се оказа страната ни в последните 2-3 години.
  1. В тази публикация ще обърнем внимание на основните и най-важни характеристики на бързите кредити, като повечето от тях се считат за сериозен катализатор за развитието на кредитния бранш в тази насока наред с кризата, която остави хиляди домакинства на произвола на съдбата и на ръба на финансовия крах. Ето и основните моменти за един бърз кредит:


    Най-силното оръжие в арсенала на кредитните компании, отпускащи бързи кредити е скоростта, с която те обработват молбите за отпускане на пари на заем. Това най-често става в изключително кратки срокове – около 1 час.

  1. Кредити само срещу лична карта. Наред с факта, че това изказване се е превърнало в лозунг на целия сектор за бързи заеми, то е и на практика 100% вярно. Един от основните проблеми, които то решава е липсата на документ, доказващ доходите на лицето, което кандидатства за пари на заем.

  1. Бързите кредити по своята същност са краткосрочни потребителски кредити, което автоматично ограничава срока на погасяването им до 36 месеца или 3 години след получаване на средствата по самия заем.

  1. Сумата, която компаниите, покриващи тази част от пазара отпускат също не е особено голяма, като именно това е причината тези средства да се използват най-често за покриване на текущите разходи. Тя в много редки случаи надвишава 2000 лева, като за повечето компании таванът е 1000 лева.

  1. Друга характерна черта на един бърз кредит е по-високата лихва по него, която има за цел да осигури стабилност на кредитора с оглед повишения кредитен риск за него. Все пак болшинството кредитополучатели са склонни да отстъпят в този аспект, наблягайки на по-горните предимства на бързите заеми.